Γιατί να κάνω ατομικές προπονήσεις

 

Η ατομική προπόνηση είναι η προπόνηση η οποία θα πρέπει να πραγματοποιείται από τον αθλητή για να βελτιώσει τις ατομικές του δεξιότητες .
Όλοι οι αθλητές που θέλουν να πρωταγωνιστούν ή να αποτελούν χρήσιμο κομμάτι του παζλ μιας ομάδας θα πρέπει να βελτιώνονται συνέχεια ή να προσπαθούν να παραμένουν σε μια κατάσταση υψηλού επιπέδου.
Πολλοί αθλητές πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις με προπονητές ή μόνοι τους σε κομμάτια που θέλουν να βελτιώσουν.
Πολλοί επίσης αθλητές πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις με προπονητές που οι ίδιοι θεωρούν ότι θα τους βελτιώσουν .
Πως όμως γίνεται η επιλογή προπονητή για βελτίωση των δεξιοτήτων του αθλητή στις οποίες υστερεί αγωνιστικά ;
Γίνεται με βάση την ομάδα που προπονεί και κοουτσάρει; Γίνεται με βάση τις έως τώρα επιτυχίες του ; Τους τίτλους που έχει κατακτήσει ;  Γίνεται με βάση το κόστος των προπονήσεων; 
Γενικά , άποψή μου είναι ότι όποιον προπονητή και να διαλέξετε , όσο περισσότερο βρίσκεστε μέσα στο γήπεδο , κάποια βελτίωση θα υπάρξει.
Το θέμα όμως εδώ δεν είναι να υπάρξει , μια βελτίωση. Το θέμα εδώ είναι να υπάρξει η βελτίωση που επιθυμούμε να υπάρξει.
Πως μπορεί όμως να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα από τις ατομικές προπονήσεις ;
Το ότι ένας προπονητής είναι γνώστης , σώζει την κατάσταση . Όμως στην Ελλάδα οι 99% των προπονητών είναι γνώστες . 
Άρα μήπως πρέπει  εκτός από γνώστης του αθλήματος ο προπονητής  να είναι και γνώστης άλλων πραγμάτων , τα οποία θα του επιτρέψουν να απογειώσει την απόδοση του αθλητή  στο μέγιστό;
Κατ' αρχήν θα πρέπει ο προπονητής ,που θα έχει επιλεγεί για να κάνει τις ατομικές προπονήσεις,  να γνωρίζει τι επιθυμεί ο αθλητής . Θα πρέπει να γνωρίζει τη θέση που αγωνίζεται ο αθλητής  .Θα πρέπει να γνωρίζει το επίπεδο που αγωνίζεται ο αθλητής . Θα πρέπει να έχει δει αγώνες του αθλητή και να έχει εντοπίσει τις αδυναμίες του και να συνεχίσει να βλέπει αγώνες του . Να έχει τη δυνατότητα των συχνών συναντήσεων και προπονήσεων . Να μπορεί να ενημερώνεται, για την απόδοση του παίκτη στους αγώνες που αγωνίζεται κ.λπ.


Ιδανική περίπτωση , η οποία σπάνια υπάρχει , σήμερα στα αθλητικά σωματεία , είναι η ατομική προπόνηση από το ίδιο το σωματείο στο οποίο αγωνίζεται ο αθλητής .
Εν κατακλείδι όταν αποφασίσει κάποιος αθλητής να ξεκινήσει  ατομικές προπονήσεις , πρέπει να εντοπιστούν οι  αδυναμίες του και να δουλεύει στο μεγαλύτερο ποσοστό   πάνω σε αυτές σε τακτά χρονικά διαστήματα  , για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα και όχι γενικά να κάνει ατομικές προπονήσεις ,οι οποίες  φυσικά θα έχουν κάποιο αποτέλεσμα , όμως όχι στο επιθυμητό ποσοστό .

Ο σύλλογος των Μαχητών Πειραματικό Πεύκων βελτιώνει ατομικά τους παίκτες που ανήκουν στο σύλλογο


0 Comentarios