Ελπίς Αμπελοκήπων BC Academy : Το Παιχνίδι για το Παιχνίδι


 

Η ΕΛΠIΣ ΑΜΠΕΛΟKHΠΩΝ BC ACADEMY εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς την αντίστοιχη Π.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ και τον προπονητή κο Στέλιο Μπόζο  για την άψογη φιλοξενία που έτυχε η αποστολή του τμήματος κορασίδων στο γήπεδο. Τέτοιες φιλοξενίες προάγουν το μπάσκετ  και επιφυλασσόμαστε να την ανταποδώσουμε στον επαναληπτικό αγώνα στην έδρα μας. Η Φιλοξενία στην ανακαινισμένη έδρα τους μας υπενθύμισε “ότι το παιχνίδι παίζεται για χάρη του παιχνιδιού”.

    Είναι μια πραγματικότητα η νέα εποχή. Αθλητές ακαδημιών αλλάζουν ομάδες με την ανοχή της ομοσπονδίας, προπονητές χωρίς πιστοποίηση και διπλώματα προπονητικής αλλά ακόμη και μάνατζερ κυκλοφορούν σε αγώνες αναπτυξιακού και υπόσχονται μελλοντικές ’’επιβραβεύσεις’’. 

    Ο πρωταθλητισμός σ ’αυτές τις ηλικίες οδηγεί σε λάθος μονοπάτια. Η βελτίωση θα έρθει μέσα από την σωστή νοοτροπία και συμπεριφορά.  Αποτελεί ερωτηματικό ο συνδυασμός της συμπεριφοράς με τον πρωταθλητισμό, ότι δήθεν τα παιδιά μαθαίνουν κερδίζοντας με κάθε μέσο. Στοιχεία της παιδικής ηλικίας είναι η συνεργασία, η ομαδικότητα, το ήθος, η ακεραιότητα και η ευγενή άμιλλα και μετά σταδιακά να φτάνουν στο αγωνιστικό αποτέλεσμα. 

    Δεν έχουν θέση στις ακαδημίες η εμπάθεια και η απαξίωση, η ισοπέδωση και ο κακός ανταγωνισμός ώστε να φτάνουν στο μοναδικό επιθυμητό αποτελέσματα δηλαδή τη νίκη.

    Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να δημιουργηθούν συνθήκες για σωστούς χαρακτήρες με άριστη γνώση των βασικών του αθλήματος και ο πρωταθλητισμός θα έρθει από μόνος του σε βάθος χρόνου με προγραμματισμό και μεθοδικότητα. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να επέμβει και η ομοσπονδία για νέους κανόνες ανάπτυξης στο ήδη πληγωμένο αλλά αγαπημένο μας άθλημα! Εμείς έχουμε αστείρευτη διάθεση για να συνδράμουμε στην επίτευξη των νέων στόχων και του προοδευτικού πλαισίου που έχει μεγάλη επιτυχία σε άλλες προηγμένες μπασκετικά αλλά και αθλητικά χώρες. 

    Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε τους χρυσούς κανόνες του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ».

Σημασία στον αγώνα και την συμμετοχή και όχι στο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα δεν αλλάζει τη στάση μου στον αθλητισμό.

- Παίζω σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού

- Αποφεύγω να χρησιμοποιώ παράνομα μέσα για να φτάσω στη νίκη

- Συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου

- Σέβομαι τον αντίπαλο κι εκτιμώ το καλό του παιχνίδι.

- Κρατώ την αξιοπρέπειά μου σε κάθε περίσταση.

- Παλεύω για τη χαρά του αθλητισμού.

- Προσπαθώ να προοδεύω.

Ακαδημία καλαθοσφαίρισης ¨ΕΛΠΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΉΠΩΝ BC ACADEMY"0 Comentarios