ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ GRSP ATHLETES GROUP

ARIS WBC : Συνέχεια επενδύσεων με Τσιαρσιώτη Στέλλα

 Ο ΑΣ ΑΡΗΣ και το γυναικείο τμήμα μπάσκετ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με την αθλήτρια Τσιαρσιώτη Στέλλα για την αγωνιστική περίοδ...

Για πέμπτη χρονιά, ο Μακεδονικός ανοίγει τις πόρτες του σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές Για πέμπτη χρονιά, ο Μακεδονικός ανοίγει τις πόρτες του σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές για να ενταχθούν σε ένα ευρύτερο αθλητικό και κοινωνικό πλαίσιο, υπό τη δική του φροντίδα και επιμέλεια. Οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου, Μπάσκετ, Βόλεϊ, αλλά και οι δραστηριότητες στο πλαίσιο του ΚΔΑΠ, υποδέχονται όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.

Το πρόγραμμα Προσαρμοσένης – Ειδικής Φυσικής Αγωγής δίνει την ευκαιρία σε όλες και όλους να γίνουν μέλη της ομάδας, κυριολεκτικά και όχι κατ’ επίφαση. Τα παιδιά δεν γυμνάζονται μόνα τους, με βάση τις νοητικές και σωματικές τους δυσκολίες, αλλά προπονούνται εντός ενός τυπικού τμήματος της Ακαδημίας, έχοντας στο πλάι τους την δική τους γυμνάστρια, Ευδοκία Επιτροπίδου. Η 24χρονη πρώην αθλήτρια απέκτησε ειδίκευση πάνω στην Προσαρμοσμένη – Ειδική Φυσική Αγωγή κατά τις σπουδές της στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, από το οποίο αποφοίτησε το 2019.

Η παρουσία της στην προπόνηση δεν υποδηλώνει τον αποκλεισμό του παιδιού από την διαδικασία, αλλά το αναγάγει σε θέση και ρόλο… πρωταγωνιστή.

Όλα αυτά σε συνεργασία με την παιδοψυχολόγο του Μακεδονικού, κ. Μυρτώ Στάγκου, ώστε η προσέγγιση των παιδιών να πραγματοποιείται στη βάση και μιας δεύτερης, απαραίτητης επιστήμης.

Το πρόγραμμα της Προσαρμοσμένης – Ειδικής Φυσικής Αγωγής είναι ανοιχτό για παιδιά με αυτισμό, κινητική ή νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές και διαταραχή ελλειματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ).

Ο Μακεδονικός προσθέτει ένα σκαλί για μια κοινωνία όπου η ένταξη όλων στον αθλητισμό θα είναι δεδομένη. Εσύ, θα το ανεβείς;


0 Comentarios