ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ GRSP ATHLETES GROUP

Αναρμόδια δήλωσε η ΕΚΑΣΘ στην επιστολή των Μαχητών Πειραματικού για πίεση στην επανέναρξη των προπονήσεων - Αναπάντητη η επιστολήΔεν απαντάει η ΕΚΑΣΘ στην επιστολή της ομάδας των Πεύκωέ  και επίσης θεωρεί ότι είναι αναρμόδια για να πιέσει στους αρμόδιους φορείς για την επανεναρξη των προπονήσεων . Ενώ φημολογείται από γονείς και παιδιά ότι σωματεία πραγματοποιούν προπονήσεις και φυσικά, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, υπάρχει αθέμητος ανταγωνισμός σε περίπτωση επανέναρξης των πρωταθλημάτων αλλά και διαφορετική αντιμετώπιση και αδικία .

Διαβάστε την επιστολή των Μαχητών Πειραματικού Πεύκων και γιατί δεν απαντάει η ΕΚΑΣΘ

 

Τη Δευτέρα 26/04 και πριν αναρτηθούν στον τύπο δηλώσεις του υπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη για πιθανό άνοιγμα του Αθλητισμού, στείλαμε στον φορέα που αντιπροσωπεύει το μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη , δηλαδή την ΕΚΑΣΘ, μια επιστολή. Στην επιστολή περιγράφαμε αυτό που ξέρουμε όλοι, δηλαδή ότι πολλά σωματεία διεξάγουν κανονικά προπονήσεις σε καταστρατήγηση όλων των κανόνων που ισχύουν για τους υπόλοιπους και θέσαμε το θέμα της αναστάτωσης που έχει φέρει στους αθλητές και τους παράγοντες των υπόλοιπων ομάδων. 

Ζητήσαμε στο τέλος ότι πρέπει με δημόσια τοποθέτηση της η ΕΚΑΣΘ αλλά και η ΕΟΚ να πιέσουν τη ΓΓΑ να ανοίξει ο αθλητισμός αφού ούτως η άλλως τα παιδιά κάνουν self test για να πάνε στο σχολείο τους. Επισημάναμε ότι δεν έχουμε λόγο να δημοσιοποιήσουμε την επιστολή αλλά ζητάμε απλά να προωθηθεί και στα υπόλοιπα μέλη της ΕΚΑΣΘ για να έχουν γνώση.

Περιμέναμε 2 μέρες αλλά δεν υπήρχε αντίδραση. Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με μέλος του ΔΣ και μας είπε ότι η ΕΚΑΣΘ είναι αναρμόδια να απαντήσει και ως προς το θέμα του παραπόνου μας αλλά και ως προς το θέμα της πίεσης της ΓΓΑ και την εκκίνηση του αθλητισμού. 

Και διερωτόμαστε εμείς με πρωτοφανή απορία: Αν δεν είναι η ΕΚΑΣΘ αρμόδια για τα 2 θέματα που θέσαμε, ποιος είναι δηλαδή αρμόδιος; Ποιος πρέπει να πιέσει για να ξεκινήσει ο αθλητισμός ; Η κάθε ομάδα μόνη της , ο κάθε αθλητής μόνος του; Παρακαλούμε αναλάβετε τον θεσμικό σας ρόλο. Πιέστε μαζικά όλοι προς αυτήν την κατεύθυνση γιατί οι αθλητές πλέον δεν αντέχουν ειδικά όταν βλέπουν και καταστάσεις διαχωρισμού σε προνομιούχους και μη.Παραθέτουμε την επιστολή και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του:


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26/04/2021  Αρ. Εξ. 408/2021

 

Προς:  Πρόεδρο ΕΚΑΣΘ

 

Κοιν. Επιτροπή Πρωταθλημάτων

 

Θέμα : Προπονήσεις αγωνιστικών τμημάτων

 

Κύριε Πρόεδρε,

 

Η περίοδος της πανδημίας έχει προκαλέσει αναμφισβήτητα μεγάλο πλήγμα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η διακοπή όλων των προπονήσεων είναι ένα  πλήγμα ακόμα μεγαλύτερο ειδικά για τους νεαρούς αθλητές που είναι σε μια παραγωγική ηλικία και θεωρητικά θα έκαναν το βήμα παραπάνω.

 

Δυστυχώς σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή υπάρχουν συνάδελφα σωματεία που καταστρατηγώντας τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί για όλους μας, διεξάγουν κανονικές προπονήσεις στους αθλητές τους. Κάποια σωματεία το κάνουν από το Νοέμβριο, κάποια το κάνουν τον τελευταίο μήνα, κάποια το κάνουν για 5-6 αθλητές και κάποια το κάνουν για ολόκληρα τμήματα. Αυτά που περιγράφουμε δεν είναι φήμες αλλά γεγονότα γιατί οι αθλητές που συμμετέχουν είναι στο σχολείο με άλλα παιδιά από άλλες ομάδες και μιλάνε μεταξύ τους. Για να μην αναφέρουμε και τους γονείς τους που κάποιοι μάλιστα «κοκορεύονται» ότι τα δικά τους παιδιά κάνουν προπόνηση.

 

Εδώ φυσικά υπάρχει ένα τεράστιο θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού με δύο διαφορετικές όψεις. Η πρώτη βασίζεται  στην επικείμενη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Αδυνατούμε να καταλάβουμε τι συνθήκες ευγενούς άμιλλας και ανταγωνισμού θα ισχύσουν για μια ομάδα που κάνει προπόνηση από το Νοέμβριο και  μία που έχει να κάνει προπόνηση έξι μήνες. Το πιο σημαντικό όμως για εμάς είναι το ηθικό κομμάτι που επηρεάζει την εσωτερική ηρεμία του κάθε σωματείου. Έχουμε γίνει μάρτυρες δυσαρεσκειών από δικούς μας γονείς για αυτά τα γεγονότα. Νιώθουν αδικημένοι που άλλοι αθλητές μπορούν και κάνουν προπόνηση ενώ τα δικά τους παιδιά δεν μπορούν. Το ίδιο νιώθουν και τα παιδιά. Δηλαδή φτάσαμε στο σημείο να νιώθει αδικημένος κάποιος γιατί το σωματείο του πράττει το νόμιμο αλλά και το ηθικό και εξιδανικεύουμε πλέον αυτόν που σπάει τους θεσμοθετημένους κανόνες.

 

Εμείς ήμαστε καλοπροαίρετοι και θεωρούμε ότι τα συνάδελφα σωματεία έκαναν ότι έκαναν για την ψυχική υγεία και την εξέλιξη των αθλητών τους και όχι για να αποκτήσουν κάποιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το εννοούμε αυτό γιατί τα περισσότερα από αυτά είναι γνωστά για την αγάπη τους για το άθλημα αλλά και το ήθος τους. Αυτό όμως δεν αλλάζει την αδικία που έχει συντελεστεί καθώς και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει.

 

Αυτό που ζητάμε από την ΕΚΑΣΘ είναι σε συνεργασία της με την ΕΟΚ να επικοινωνήσουν με την ΓΓΑ και να ζητήσουν την άμεση εκκίνηση των προπονήσεων ειδικά των ηλικιών που κάνουν και self test στα σχολεία τους. Ενώ το θέμα έχει ανακινηθεί στον τύπο δεν έχουμε δει κάποια επίσημη τοποθέτηση από την Ένωση ή την Ομοσπονδία μας.

 

Δεν έχουμε διάθεση να δημοσιοποιήσουμε αυτήν την επιστολή στον τύπο αλλά επιθυμούμε από μέρους σας να κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη της Ένωσης για να έχουν γνώση.

 


Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Με εκτίμηση

ΔΣ Μαχητές Πειραματικό Πεύκων

0 Comentarios