ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ GRSP ATHLETES GROUP

Απόλυτα επιτυχημένη η ημερίδα του Α.Σ.Μακεδονικού για την παιδική παρενόχληση και κακοποίηση (video)

 


Το απόγευμα του Σαββάτου (06/03), στις 18:00, ο Α.Σ.Μακεδονικός διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με την βοήθεια πολλών συνεργατών αλλά και σημαντικών προσκεκλημένων, με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών, στην οποία ενημέρωσε αλλά και συζήτησε προβληματισμούς παιδιών αλλά και γονέων πάνω στο πάντα επίκαιρο αυτό θέμα.


Η ημερίδα απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 6-17 ετών, αλλά και σε γονείς.


Συζητήθηκαν τις έννοιες της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κακοποίησης παιδιών, τους χώρους όπου συναντάμε τέτοια φαινόμενα, το διαδίκτυο και τους κινδύνους χρήσης του, το σχολείο, την οικογένεια, το bullying, το καλό και το κακό μυστικό, κανόνες προστασίας, τρόπους συζήτησης, μεθόδους για ομαλή σεξουαλική αγωγή στα παιδιά, το προφίλ του θύτη, την προστασία του θύματος και τη διαδικασία της καταγγελίας.


Μαζί μας ήταν οι κ. Μαρία Γρουζτίδου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο κ. Στέφανος Αλεβίζος από το «Χαμόγελο του Παιδιού», η κ. Έλενα Ράπτη, βουλευτής και υπεύθυνη της εθνικής καμπάνιας «Ένα στα Πέντε», ο κ. Νικόλας Δαγγουλίδης από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και οι δύο Παιδοψυχολόγοι του ΑΣ Μακεδονικός, η κ. Μυρτώ Στάγκου και ο κ. Γιάννης Φλιάτης.


Η συμμετοχή παιδιών αλλά και γονέων είναι ιδιαίτερα σημαντική ξεπερνώντας τις 200 συμμετοχές δίνοντας ένα μεγαλύτερο κίνητρο στους προσκεκλημένους να μπορέσουν να απαντήσουν σε όλες τις απορίες και ερωτήσεις που στάλθηκαν στο chat της πλατφόρμας ZOOM.


Ο Α.Σ.Μακεδονικός ευχαριστεί θερμά για την θερμή ανταπόκριση όλων όσων συμμετείχαν στην ημερίδα αυτή, και υπόσχεται ότι με την βοήθεια όλων όσων εργάζονται στον σύλλογο θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να δίνει τα κατάλληλα εφόδιά στα παιδιά ώστε να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις και να αντιδρούν κατάλληλα στις διάφορες καταστάσεις που θα συναντήσουν στην ζωή τους.


Δείτε παρακάτω ολόκληρη την ημερίδα μέσω του καναλιού στο Youtube:0 Comentarios