Σεμινάριο της FIBA για προπονητές νέων παικτών

Η FIBA ανακοίνωσε τη διεξαγωγή και φέτος του FIBA Europe Coaching Certificate (FECC) για όγδοη σεζόν, ένα πρόγραμμα που αφορά προπονητές νέων αθλητών.Το πρώτο τμήμα του προγράμματος θα γίνει στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων 2021, το δεύτερο θα γίνει το καλοκαίρι του 2022 στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων και το τρίτο το 2023 στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών. Το σεμινάριο θα διεξάγεται τις επτά τελευταίες μέρες κάθε τουρνουά. Σκοπός είναι «να μπορέσουν οι συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών από την ηλικία των 15 ως αυτή των 20».

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

 *Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι προπονητές σε ομάδες παίδων/εφήβων/κορασίδων/νεανίδων ή να παίρνουν μέρος στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της χώρας τους.


*Όλοι οι προπονητές πρέπει να ξέρουν πολύ καλά Αγγλικά (γραπτά και προφορικά).


*Οι προπονητές πρέπει να παρακολουθήσουν και τους τρεις κύκλους του σεμιναρίου και για να πάρουν το σχετικό πιστοποιητικό στο τέλος του σεμιναρίου θα πρέπει να περάσουν τις σχετικές εξετάσεις.


*Κάθε ομοσπονδία μπορεί να προτείνει από έναν έως τρεις προπονητές, άνδρες ή γυναίκες.


*Κάθε ομοσπονδία θα έχει μια εγγυημένη θέση με τις άλλες δύο να μένουν στη λίστα αναμονής.


*Αν η ομοσπονδία προτείνει περισσότερους από έναν προπονητές, μια πιθανή δεύτερη θέση στο πρόγραμμα θα δοθεί κατά προτεραιότητα σε γυναίκα προπονητή. Πρόταση της FIBA είναι να έχει τουλάχιστον μία γυναίκα προπονητή στις δύο υποψηφιότητες κάθε ομοσπονδίας. Αν δεν υπάρχει, τότε ο δεύτερος θα μπει στη λίστα αναμονής.


*Υπάρχει περιορισμός 60 Ευρωπαίων προπονητών στο πρόγραμμα. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι θέσεις θα δοθούν σε προπονητές από τη λίστα αναμονής της FIBA Europe.


*Οι νυν προπονητές «μικρών» Εθνικών Ομάδων είναι καλοδεχούμενοι, ωστόσο σημειώστε ότι πολλοί από αυτούς θα βρίσκονται το ίδιο διάστημα σε προετοιμασία με τις ομάδες τους και δεν θα μπορούν γι’ αυτό το λόγο να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.


*Το σεμινάριο δεν απαιτεί συνδρομή, ωστόσο το κόστος μετακινήσεων και διαμονής καλύπτεται από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα πρέπει να φροντίσουν και για τις πτήσεις τους. Το ξενοδοχείο ορίζεται από τη FIBA Europe.


Οι αιτήσεις θα πρέπει να σταλούν μέσω email στo helbasket@basket.gr ως τις 15 Φεβρουαρίου με την ένδειξη «για το FECC 2021» μαζί με μία καθαρά φωτό ταυτότητας/διαβατηρίου. H επιλογή θα γίνει μέσω συνέντευξης που θα πραγματοποιεί ηλεκτρονικά με τη χρήση zoom ή skype.


Μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής ΕΔΩ

0 Comentarios