Να μη χάσουμε το μέλλον του μπάσκετ

 


Είμαστε πολύ καιρό μακριά από τα γήπεδα και ο ομαδικός αθλητισμός έχει δώσει τη θέση του στην ατομική άθληση.

Προγράμματα άθλησης και προσπάθειας των συλλόγων να συντηρήσουν τους αθλητές τους σε μια άγνωστη φυσική κατάσταση  αλλά και ψυχολογική – διανοητική, έχουν αντικαταστήσει την ομαδική προπόνηση. 

Ουσιαστικά οι αθλητές μπαίνουν σε μια κατάσταση αναμονής και προσπάθειας συντήρησης που πρακτικά τους οδηγεί στην «κατάψυξη»  χωρίς περαιτέρω βελτίωση.

Είναι δεδομένο ότι το «κόλπο» θα πιάσει σε μεγάλο ποσοστό σε ήδη «έτοιμους» αθλητές οι οποίοι αγωνίζονται όπου έχουν επιλέξει . Τι γίνεται όμως με τα παιδιά …το μέλλον του μπάσκετ;

Είναι δεδομένο ότι όταν ένα παιδί δεν ικανοποιείται  με την παρούσα κατάσταση ή βρισκόταν διανοητικά και ψυχολογικά στο να μείνει ή να φύγει από το άθλημα , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρει άλλη διέξοδο που θα το χαροποιεί ή θα το ικανοποιεί .

Ποιο είναι όμως το ποσοστό των παιδιών το οποίο  θα αποφασίσει να εγκαταλείψει το «βαγόνι» του αθλήματος και ποιο , μετά το χρονικό διάστημα που ήδη έχει μεσολαβήσει και πόσο έχει ήδη απομακρυνθεί;

Άραγε στο βωμό της σωτηρίας ;;;; μας αξίζει αυτή η θυσία στο μέλλον του αθλητισμού;

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα θα απαντηθεί στο εγγύς μέλλον ..θετικά ή αρνητικά.

Ήδη σε κανονικές συνθήκες , πολλά παιδιά εγκαταλείπουν το χώρο του μπάσκετ , στην ηλικία της 3ης Λυκείου , για πολλούς και διάφορους λόγους . 

Κάποια από αυτά διότι ναι μεν θέλουν να ασχοληθούν και να πρωταγωνιστήσουν στην Basket League  όμως καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει χώρος , μιας και κυριαρχεί το ξένο στοιχείο . Κάποια από αυτά με τα χρόνια καταλαβαίνουν ότι κάποια άλλα παιδιά διαθέτουν τα κατάλληλα  «προσόντα» να παίξουν ή να έχουν στο βιογραφικό τους ότι ανήκαν ή ανήκουν σε ένα μεγάλο σύλλογο. Κάποια από αυτά δεν είναι ικανοποιημένα με το σύλλογο και τους προπονητές τους , κ.ο.κ.

Ακόμη όμως και αν συμβαίνουν τα παραπάνω εμείς είμαστε υπεύθυνοι τα παιδιά να μην σταματήσουν το άθλημα . Τα παιδιά ΠΡΩΤΑ πρέπει να γεμίζουν τα γήπεδα. 

ΠΡΕΠΕΙ να ενσωματώσουμε στα παιδιά τον αθλητισμό και πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι κομμάτι της ζωής τους .

ΠΡΕΠΕΙ να στηρίξουμε το «μέλλον» και να διασκεδάσουμε μαζί μέσα στο γήπεδο .

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  σε όλους και να μας βρει το νέο έτος όλους υγιείς .

Τόλης Κουλιός 


0 Comentarios