Παϊτάρης για Hudl: "Ο Λεύκιππος πρωτοπορεί με ένα υπερπολύτιμο «εργαλείο» στις Ακαδημίες του"
H αγωνιστική "εξέλιξη" των αθλητών των Ακαδημιών αποτελεί ζητούμενο υψίστης σημασίας για τον Λεύκιππο Ορόσημο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο σύλλογος από φέτος προχώρησε σε συνεργασία με το πρόγραμμα Hudl. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό "εργαλείο" με τον οποίο γίνεται λεπτομερειακή στατιστική ανάλυση για την δράση του κάθε παίκτη στους αγώνες τους οποίους συμμετέχει και βάσει των -στατιστικών- αποτελεσμάτων που προκύπτουν, δίνεται η δυνατότητα στο τεχνικό τιμ να εστιάσει σε πλεονεκτήματα ή μειονεκτήματα του τρόπου παιχνιδιού των αθλητών σε ατομικό επίπεδο, με απώτερο στόχο αυτοί να βελτιωθούν μελλοντικά. O Γιάννης Παϊτάρης, που διαχειρίζεται το Hudl για λογαριασμό του Λεύκιππου, μίλησε στο lefkipposbc.gr αναφέροντας δεδομένα που αφορούν την χρησιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος. O Έλληνας προπονητής δήλωσε:


Για την λειτουργία του Hudl: "Είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο κάνουμε ανάλυση των αγώνων και δημιουργούνται ατομικά αλλά και ομαδικά στατιστικά. Κάθε παιδί μπορεί να έχει πρόσβαση στα στατιστικά του ώστε να τα παρακολουθήσει αυτά σε ψηφιακή μορφή αλλά και να δει βίντεο από την δράση του στους αγώνες. Για παράδειγμα, ο αθλητής έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει -μέσω ψηφιακής ανάλυσης αλλά και μέσω video- πώς προήλθαν οι εύστοχοι πόντοι του, την εκτέλεση των άστοχων σουτ του, τα ριμπάουντ που πήρε ή έχασε, τις ασίστ, τα λάθη και γενικά διάφορα επιμέρους κομμάτια του παιχνιδιού του. Επιπλέον, σε μορφή video μπορεί να δημιουργηθεί ανάλυση του παίκτη ακόμη και για το πώς κινείται δίχως μπάλα κατά την διάρκεια του αγώνα. Ουσιαστικά, το Hudl παρουσιάζει με λεπτομέρεια τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά στοιχεία κάθε αθλητή που μπορούν να αναλυθούν από το τεχνικό σταφ".  


Για την συνεισφορά του Hudl στην βελτίωση των νεαρών παικτών: "Είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη πλατφόρμα καθώς το παιδί αποκτά πλήρη γνώση για τον τρόπο δράσης του στους αγώνες. Παράλληλα, οι προπονητές των αθλητών μπορούν να μπουν ανά πάση στιγμή σε μια μεγάλη βάση δεδομένων και βάσει των αποτελεσμάτων που προκύπτουν, να διαπιστωθεί πάνω σε ποιους τομείς χρειάζεται βελτίωση το κάθε παιδί. Με το Hudl δημιουργείται μια συνολική εικόνα του αθλητή από όλους τους αγώνες και γίνεται μια λεπτομερειακή καταγραφή για όλα τα στοιχεία που ενδιαφέρουν τους παίκτες και τους προπονητές, προκειμένου εκείνοι να δώσουν έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς κατά την διάρκεια της προπόνησης. Ακόμη, το Hudl μπορεί να βοηθήσει και στο σκάουτινγκ των αντίπαλων ομάδων". 


Για το ότι ο Λεύκιππος χρησιμοποιεί την βοήθεια της τεχνολογίας στις μικρές ηλικίες: "Το Hudl αποτελεί ένα υπερπολύτιμο «εργαλείο» για τις Ακαδημίες του Λεύκιππου και ο σύλλογος δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο το πόσο πολύ ενδιαφέρεται για την αγωνιστική «εξέλιξη» των νεαρών αθλητών του. 

Το συγκεκριμένο πρωτοποριακό πρόγραμμα το χρησιμοποιούν ελάχιστες ομάδες στην Ελλάδα ενώ στη Β. Ελλάδα δεν το έχει κανένας σύλλογος, πλην του Λεύκιππου ο οποίος φανερώνει πως θέλει να πρωτοπορεί και να βελτιώνει ολοένα και περισσότερο τις συνθήκες που αφορούν τα τμήματα υποδομής του. Η τεχνολογία, πλέον, έχει «μπει» στην καθημερινότητα του μπάσκετ και με την βοήθεια αυτής ο Λεύκιππος έχει ένα σημαντικό «όπλο» για την πρόοδο των παικτών του. Ήδη, το Hudl εφαρμόζεται στο εφηβικό τμήμα της ομάδας ενώ υπάρχει διάθεση μελλοντικά να προχωρήσει η χρησιμοποίησή του και σε άλλα τμήματα των Ακαδημιών του Λεύκιππου. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό για έναν γονέα να γνωρίζει πως ο σύλλογος προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό για το παιδί του κάνοντας μια έξτρα μελέτη -με την βοήθεια της τεχνολογίας- του τρόπου παιχνιδιού των αθλητών, με στοιχεία μέσα από την στατιστική ανάλυση τόσο σε ψηφιακή μορφή όσο και σε μορφή video". 


ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΑΠΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

0 Comentarios