Χρήστος Μαγκώτσιος | Πολύ σημαντική περίοδος για τους αθλητές


Για τον τρόπο επιστροφής στις προπονήσεις και πότε αυτές θα ολοκληρωθούν για την τρέχουσα σεζόν:

«Η επιστροφή μετά το lockdown ήταν ομάλη. Τα παιδιά δεν είχαν μείνει σε αδράνεια, μιας και είχαμε τις διαδικτυακές προπονήσεις, είτε ενδυνάμωσης είτε με μπάλα. Τα παιδιά, λοιπόν, γύρισαν ευδιάθετα και σε καλή κατάσταση. Και το μέτρο σύγκρισης υπήρχε, κοιτώντας τα παιδιά που ήρθαν μετά και δεν μετείχαν σε αυτήν τη διαδικασία.

Η χρονιά κλείνει αυτήν την εβδομάδα και μετά αρχίζει η off-season περίοδος».Για τις προπονήσεις κατά τη μεταβατική περίοδο, από 29 Ιουνίου ως 31 Ιουλίου:

«Είναι μια περίοδος πολύ σημαντική για τους αθλητές. Ουσιαστικά δουλεύουν σε δύο πυλώνες: τα βασικά του μπάσκετ αφενός, και το conditioning, τη φυσική τους κατάσταση αφετέρου. Και τα δύο αυτά έχουν να κάνουμ με τις ατέλειες των παιδιών, προσπαθείς να βελτιώσεις πράγματα στα οποία υστερούν δηλαδή, είτε σωματικά είτε και τεχνικά. Το πρόγραμμα μας είνα ανοιχτό για συμμετοχή παιδιών όχι μόνο της δικής μας, αλλά και άλλων ακαδημιών».Για τις διακοπές στην κατασκήνωση «Καλύβας», την οποία θα επισκεφτούν όλα τα τμήματα του συλλόγου το διάστημα 17-24 Αυγούστου:

«Το πρόγραμμα μας για την κατασκήνωση βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει να κάνει με τη συμμετοχή των παιδιών. Εφόσον υπάρξει κανονική συμμετοχή, τα παιδιά θα κάνουν sports camp, θα δουλέψουν πάνω στο άθλημα που αγαπούν. Και από κει και πέρα, το κατασκηνωτικό κομμάτι και δραστηριότητες όπως το κολύμπι, θα μπορούν να τις κάνουν στις ελεύθερες ώρες τους.

Για εμάς θα είναι κάποιου είδους προετοιμασία, ειδικά για τα αγωνιστικά τμήματα. Θα είμαστε δύο-τρεις προπονητές μαζί με έναν γυμναστή. Μακάρι να ευοδωθεί το πρόγραμμα. Νομίζω μάλιστα πως είναι η πρώτη χρονιά που ο Μακεδονικός το διοργανώνει με μορφή προετοιμασίας, τα προηγούμενα χρόνια ήταν απλώς κατασκήνωση. Επίσης, εκεί ξέρω πως έχουν ανοιχτά γήπεδα, αλλά υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσουμε κλειστό που απέχει 5-10 λεπτά με όχημα».


Για τα πλάνα της Ακαδημίας τη νέα σεζόν, παίρνοντας αφορμή από την έναρξη της συνεργασίας με τον έκγριτο προπονητή, Στράτο Καραμανώλη:

«Βασικός στόχος της Ακαδημίας μας είναι η παραγωγική διαδικασία: παιδιά που ξεκινούν από την Ακαδημία να προσπαθήσουν να φτάσουν στην ανδρική ομάδα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε. Τα παιδιά μας να καταφέρουν να στελεχώσουν το ανδρικό τμήμα.

Όσον αφορά στο πλάνο της επόμενης χρονιάς, τα σχέδια και οι προγραμματισμοί δεν αλλοιώνονται πολύ. Ο πρωταθλητισμός δεν είναι αυτοσκοπός, αυτό που πιστεύουμε εμείς ότι πρέπει να συμβαίνει, είναι τα παιδιά να έρθουν, να μάθουν και να αγαπήσουν το αντικείμενο, τον τρόπο λειτουργίας του αθλητή μέσα και έξω από το γήπεδο, να αναπτύξουν μια καλή φιλοσοφία και αντιμετώπιση γι’ αυτό που επέλεξαν να κάνουν. Και το θέλουμε σε υπερθετικό βαθμό αυτό, να αναπτύσσεται κάθε χρονιά περισσότερο. Ήδη αναπτύχθηκε ένας πυρήνας παιδιών που έχουν μέλλον.

Με την προσθήκη του Στράτου Καραμανώλη, ανεβαίνει ο πήχης και οι απαιτήσεις. Το έχουν καταλάβει και οι παίκτες αυτό. Η διοίκηση το έχει καταλάβει προ πολλού. Και κάνει κινήσεις ώστε ο Μακεδονικός να ανέβει εκεί που του αξίζει όχι μόνο σε επίπεδο ανδρικό αλλά και σε επίπεδο ακαδημιών».Τέλος, για την άνοδο της ανδρικής ομάδας, που είχε στο ρόστερ της και αποφοίτους της Ακαδημίας:

«Να δώσω καταρχάς συγχαρητήρια στους παίκτες, τον κόουτς και όλο το προπονητικό επιτελείο. Η άνοδος ήρθε, βέβαια, πιο νωρίς φέτος, λόγω συνθηκών, αλλά και ομαλά να τελείωνε η χρονιά, νομίζω θα ήμασταν στις πρώτες δύο θέσεις. Δικαίως ανέβηκε κατηγορία η ομάδα, η νέα κατηγορία είναι πιο δύσκολη και ανταγωνιστική.

Απ’ ό,τι μαθαίνω, ο βασικός κορμός θα μείνει και θα γίνουν μερικές κινήσεις για να ενισχυθεί το ρόστερ για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη Β Εθνική. Ο όμιλος επίσης είναι πολύ βατός. Βοηθά αρκετά αυτό σε πολλά επίπεδα. Νομίζω πως θα πρέπει να σταθούμε όλοι αρωγοί δίπλα στην προσπάθεια της ομάδας».

0 Comentarios