Οι προτάσεις του Μακεδονικού για τη ρύθμιση της βαθμολογίαςΜε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης πριν από λίγες μέρες γνωστοποίησε την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων καλαθοσφαίρισης ενώ ζήτησε να πάρουν θέση όλες οι ομάδες με σκοπό την επίλυση της δύσκολη εξίσωσης που έχουν περιέλθει τα πρωταθλήματα.

Ο Α.Σ.Μακεδονικός εκτιμώντας τις συνθήκες, τις νέες καταστάσεις και τις αλλαγές που επιφέρει η πανδημική κρίση του κορωνοϊού covid-19 στην κοινωνία και το ελληνικό μπάσκετ, κατέθεσε τις δικές του προτάσεις και σκέψεις σχετικά με τη ρύθμιση της βαθμολογίας των πρωταθλημάτων και κατ’ επέκταση των ζητημάτων προβιβασμού και υποβιβασμού.

Στο έγγραφο που γνωστοποίησε και στην ΕΟΚ αναφέρειꓽ

Να μην υπάρξει κανένας υποβιβασμός ομάδων σε καμία κατηγορία και να πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση όλων των κατηγοριών και όπου είναι εφικτό να δημιουργηθούν δύο όμιλοι καθώς με αυτό τον τρόποꓽ
          α) περιορίζονται σημαντικά τα έξοδα μετακινήσεων πολλών ομάδων και

          β) υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων σε περίπτωση νέου

              κύματος κρουσμάτων του κορωνοϊού Covid-19 τον χειμώνα σύμφωνα με τις προβλέψεις των

              επιστημόνων.

Ως αναφορά την ανάδειξη πρωταθλητών και τις θέσεις προβιβασμού στην επόμενη κατηγορία θα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Κατά την γνώμη μας αυτό θα πρέπει να γίνει με βάση τον συντελεστή που θα προκύψεις από την εξίσωση νικών σε σχέση με τους αντίστοιχους αγώνες που έδωσε κάθε σωματείο καθώς υπάρχουν ομάδες που έχουν δώσει λιγότερα παιχνίδια σε σχέση με άλλες λόγω του ΡΕΠΟ τους.

Σε περίπτωση συγχωνεύσεων ομάδων, να μην προβιβάζονται επιπλέον ομάδες στις κατηγορίες, ώστε τα επόμενα χρόνια να ισοσκελιστούν και πάλι οι κατηγορίες και να επανέλθουμε σε κανονικές συνθήκες πρωταθλημάτων και ομάδων.
Η επόμενη ημέρα του μπάσκετ είναι δύσκολη για όλους γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι να είμαστε αρχικά υγιείς αλλά και ενωμένοι ώστε να επαναφέρουμε το αγαπημένο μας άθλημα στα επίπεδα που όλοι επιθυμούμε.

0 Comentarios