Μακεδονικός | Ανεβάζει το επίπεδο με Μαγκώτσιο στις ακαδημίες | Ανακοίνωση


Ο Α.Σ.Μακεδονικός θέλοντας να ανεβάσει το επίπεδο δουλειάς στα τμήματα ακαδημίας μπάσκετ, ήρθε σε συμφωνία με τον καταξιωμένο προπονητή Χρήστος Μαγκώτσιο ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολλές επιτυχίες στις ακαδημίες που εργάστηκε καθώς και σε αγωνιστικά τμήματα.

Ο Μαγκώτσιος αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Θεσ/νίκης το 1986 και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τρία χρόνια αργότερα, όταν ανέλαβε τα τμήματα υποδομής και το ανδρικό τμήμα του Αριστοτέλη Επανωμής.

Το 1992, ανέλαβε τον Αίαντα Ευόσμου, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα και το κύπελλο της ΕΚΑΣΘ το 1996, πριν αναλάβει ως βοηθός προπονητή στην ομάδα του Άρη. Υπό τις οδηγίες του Σλόμπονταν Σούμποτιτς, οι «κίτρινοι» κατέκτησαν το κύπελλο Κόρατς του 1997 και την επόμενη σεζόν ξεκίνησαν πολλά υποσχόμενοι, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων αποδυναμώθηκαν, παραμένοντας με ένα βασικό κορμό έξι αθλητών. Παρ’ όλα αυτά, με τον Μαγκώτσιο στον πάγκο, κατέκτησαν το κύπελλο Ελλάδας, κερδίζοντας την ομάδα της ΑΕΚ με 71-68.

Ο Μαγκώτσιος συνέχισε ως βοηθός στον Άρη μέχρι το 2001, όταν συμφώνησε με τον Απόλλωνα Λεμεσού, κατακτώντας το κύπελλο Κύπρου του 2002, κερδίζοντας στον τελικό τον ΑΠΟΕΛ με 66-51.

Ακολούθησαν οι συνεργασίες του με την Ολύμπια Λάρισας και την Ξάνθη,πριν αναλάβει την ακαδημία της GBA και στην συνέχεια της ΔΕΚΑ όπου άνηκε μέχρι πρότινος.

Από την επόμενη χρονιά ο Χρήστος Μαγκώτσιος θα ηγηθεί του προπονητικού προγράμματος του Μακεδονικού, αποτελώντας σημείο αναφοράς για όλους τους προπονητές αλλά και τους αθλητές που θα συνεργαστούν μαζί του.

Η διοίκηση και όλη η οικογένεια του Μακεδονικού τον καλωσορίζουν και του εύχονται πολλές επιτυχίες και να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του και στην ακαδημία του συλλόγου μας.0 Comentarios