Μακεδονικός | Δοκιμαστικές προπονήσεις - Tryouts

Η ακαδημία μπάσκετ του Μακεδονικού ανακοινώνει την έναρξη δωρεάν δοκιμαστικών προπονήσεις, για όλους όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο σύλλογο με σκοπό την ενίσχυση των τμημάτων υποδομής τους.

Οι προπονήσεις θα είναι ανοιχτές κάθε Πέμπτη και αφορούν σε αγόρια γεννημένα από 2002 έως 2014 τα οποία θα ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επόμενων προπονήσεων μέσω της γραμματείας του Μακεδονικού.

Στην ακαδημία μπάσκετ του Μακεδονικού παρέχονται οι κατάλληλες βάσεις για την εκμάθηση του αθλήματος από καταρτισμένους και έμπειρους προπονητές, δίνοντας την δυνατότητα στους αθλητές να γνωρίσουν από κοντά αρχικά την μεγάλη οικογένεια του Μακεδονικού, τους προπονητές, τις συνθήκες δουλειάς, καθώς και την αγωνιστική φιλοσοφία του συλλόγου πάνω στο άθλημα του μπάσκετ, με σκοπό κάθε αθλητής να διεκδικήσει το όνειρό του.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο οργάνωσης της ακαδημίας του Μακεδονικού, Κώστα Παπαχρήστου στο 6972.030…

ALLIANCE FITNESS CENTER |Κατσίβελης Δημήτρης | Power Basketball Season Training



Παρουσιάζουμε ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης για αθλητή μπάσκετ κατά τη διάρκεια της σεζόν. Σε αυτό το βίντεο ο αθλητής μπάσκετ που πραγματοποιεί τις ασκήσεις στο ALLIANCE FITNESS CENTER  είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης

ΖΕΣΤΑΜΑ: Το ζέσταμα αφορά την ενδυνάμωση του κορμού, βασικό στοιχείο πριν ξεκινήσει το κομμάτι της κίνησης και της δύναμης. Περιλαμβάνει ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων, στηρίξεις ,γέφυρες και ασκήσεις ενεργοποίησης βασικών μυικών ομάδων.

ΚΙΝΗΣΗ: Όπως έχουμε ξανά αναφέρει, χαρακτηριστικό κομμάτι σε έναν αθλητή μπάσκετ είναι η κίνηση. Έτσι πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από το ζέσταμα πριν μπούμε στο κυρίως κομμάτι της κίνησης. Εδώ επιλέγουμε κάποιες ασκήσεις που αφορούν την ενεργοποίηση κάτω άκρων και ισχίων.

1) Πλάγια βήματα με μίνι λάστιχο και medball στα χέρια.
2) Διαγώνια βήματα μπροστά και πίσω αντίστοιχα με medball
3) Πλάγιο βήμα (προσποίηση) και προβολή μπροστά

ΔΥΝΑΜΗ: Μπαίνοντας πλέον στο κυρίως μέρος της προπόνησης μας, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη τα χαρακτηριστικά  του αθλητή μας ( π.χ τι θέση παίζει) προσαρμόζοντας έτσι το πρόγραμμα μας πάνω σε αυτό. Στο ασκησιολόγιο μας επιλέγουμε 5 ασκήσεις (super set).

1.α) Eccentric leg extention x12(6+6)
   β) first step dribbling with Resistance x10

2.α) single leg RDL to MedBall press x8+8
   β) 1 arm DB press to check fitball x10+10

3.α) 1 arm chest press (lying down) x10+10
   β) MedBall push-ups x10

4.α) Side step up with plate x8+8
   β) def. slides with resistance x6+6

5.α) Cable bird dog x10
   β) Fitball Curls x20
   γ) MedBall Russian twist x20

DANIS ARNIDIS
Strength & Conditioning Coach





Δε΄τε τις φωτογραφίες του ασκησιολόγιου και ακολουθείστε μας στο Facebook , Instagram , Twitter










































































ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *