ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ GRSP ATHLETES GROUP

Παναθλητικός - ΑΡΗΣ | Φύλλο Αγώνα - Α2 Μπάσκετ Γυναικών

  ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ  ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ (Διαβολεμένου): Βαντσιούρη 13(1), Τζήμου 2, Καραμπατζάκη 8, Τράντα 13(2), Βασιλείου 5, Κομματά 5, Σταμπή 3(1), Α...

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ αγωνιστικής περιόδου 2017-18

ΕΝΩΣΗ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                           Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Τέρμα Αγ. Δημητρίου (Κτίριο Κ2)
                              Τ.Κ.546 38 Θεσσαλονίκη  Τηλ.:2310/953822Fax:2310/953826 
                                           e-mail.: ekasth@cyta.gr-ekasth@hotmail.com
Αριθμ. Πρωτ.:2                                           Θεσσαλονίκη 03/01/2018
ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ  Π Α Μ Π Α Ι Δ Ω Ν & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ  

Αγωνιστικής  Περιόδου 2017 – 2018Σύμφωνα  με τις διατάξεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου, του Καταστατικού και  των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. καθώς και των Γενικών  Προκηρύξεων  των Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. και της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. αγωνιστικής περιόδου  2017 - 2018

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Υ Μ Ε

τα Τουρνουά  Καλαθοσφαίρισης ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ & ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Ε.ΚΑ.Σ.Θ αγωνιστικής περιόδου 2017–2018 που θα ονομαστούν ‘’Τουρνουά Παπακωνσταντίνου Κώστας στην μνήμη του πρώην Γ. Γραμματέα της ‘Ενωσης.’’ με τους παρακάτω όρους:

ΑΡΘΡΟ 1:ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΝΑΡΞΗ
  1. Δικαίωμα συμμετοχής στα τουρνουά παμπαίδων-παγκορασίδων έχουν όλα τα σωματεία της δύναμης της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
  2. Στο τουρνουά παμπαίδων μπορούν τα σωματεία να συμμετέχουν εάν επιθυμούν μέχρι και με τρείς (3) ομάδες.
  3. Οι επιπλέον ομάδες θα αγωνίζονται υποχρεωτικά σε διαφορετικούς ομίλους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στην Ε.ΚΑ.Σ.Θ., τo αργότερο μέχρι 26.01.2018 ημέρα Παρασκευή και ώρα 16.00.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να  περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους Κανονισμούς της  Ε.Ο.Κ. (άρθρο 28)  καθώς επίσης όνομα υπευθύνου, τηλέφωνο, νούμερο faxe-mail,εφόσον υπάρχει και δυναμικότητα ομάδας (Υποχρεωτικά) Το σχετικό έγγραφο υπάρχει στο site της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.
Η έναρξη του Τουρνουά ορίζεται για την  03/03/18 ημέρα  ΣΑΒΒΑΤΟ.

 ΑΡΘΡΟ 2:  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Ο Τρόπος διεξαγωγής θα καθοριστεί ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που θα δηλώσουν Συμμετοχή, με Συμπληρωματική Προκήρυξη. Οι αγώνες του Τουρνουά, θα διεξάγονται κατά βάση ημέρα Σάββατο ή και άλλη ημέρα της εβδομάδας  αν χρειαστεί για την έγκαιρη περάτωση του Τουρνουά.
Οι αγώνες θα διεξάγονται τις ΩΡΕΣ που θα δηλώσουν τα σωματεία και θα απαγορεύεται αυστηρά η οποιαδήποτε αλλαγή, λόγω άλλων αγωνιστικών υποχρεώσεων του σωματείου ή κωλύματος προπονητή κλπ, έπειτα από την κοινοποίηση του προγράμματος.
Σε περίπτωση που ο αγώνας συμπίπτει με αγώνα άλλου αθλήματος στο ίδιο γήπεδο, η Ε.ΚΑ.Σ.Θ έχει το δικαίωμα να επιφέρει τροποποιήσεις στο Πρόγραμμα, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή του ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
Τα Σωματεία υποχρεούνται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης του αγώνα, με δική τους ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησης τους.

ΑΡΘΡΟ 3: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες του ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, θα πραγματοποιηθούν σε κλειστά μόνον γήπεδα τα οποία δηλώνουν οι ομάδες μαζί με την δήλωση συμμετοχής, σε αντίθετη περίπτωση  η συμμετοχή θα απορρίπτεται.
Αν το γήπεδο που δηλώνουν δεν είναι δικό τους, πρέπει να προσκομίσουν έγγραφο γηπεδότητας ταυτόχρονα με την κατάθεση της Δήλωσης Συμμετοχής με ώρα έναρξης το νωρίτερο 09.00 π.μ. και το αργότερο 20.00. Σε έκτακτες περιπτώσεις που δεν υπάρχουν κλειστά γήπεδα οι αγώνες θα διεξάγονται σε ανοιχτά.

ΑΡΘΡΟ  4: ΜΠΑΛΕΣ ΑΓΩΝΩΝ
Οι μπάλες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι αγώνες θα είναι Νο 7 για τους Παμπαίδες & Νο 6 για τις Παγκορασίδες.

ΑΡΘΡΟ 5: ΑΘΛΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ, δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές-τριες που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου & του άρθρου 36 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ.
Οι αθλητές που μπορούν να πάρουν μέρος στο ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη 2003-2004 και ΜΟΝΟN δύο (2) νεώτεροι αθλητές στην δωδεκάδα ή τρείς (3) στην δεκαπεντάδα.
Οι αθλήτριες που μπορούν να πάρουν μέρος στο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, πρέπει να έχουν γεννηθεί τα έτη 2003-2004 & νεώτερες.

1.- Οι αθλητές-τριες δικαιούνται να πάρουν μέρος με Δελτία Ιδιότητας & Υγείας Ε.Ο.Κ. ή με κατάσταση Αθλητών-τριών με ευθύνη του Σωματείου, που εκδίδεται  από την  Ε.ΚΑ.Σ.Θ., εφόσον δηλώσουν συμμετοχή με μία (1) ομάδα ΜΟΝΟΝ.

2.-  Οι αθλητές -τριες Σωματείων  που  θα δηλώσουν  συμμετοχή  με δύο (2) ή τρεις (3) ομάδες, θα αγωνισθούν  ΜΟΝΟΝ  με καταστάσεις (σφραγίδα : Α΄ομάδα, Β΄ομάδα, Γ΄ομάδα), οι οποίες θεωρούνται από την Ε.ΚΑ.Σ.Θ. & θα συνοδεύονται από Πιστοποιητικό Γέννησης ή φωτοτυπία Δελτίου –εάν υπάρχει- θεωρημένου & επικυρωμένου από την Ένωση.ΑΡΘΡΟ 6: ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ
Οι ενστάσεις και οι προσφυγές εκτός των περιπτώσεων πλαστοπροσωπίας και αντικανονική συμμετοχής αθλητής.

ΑΡΘΡΟ 7: ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ – ΚΥΡΩΣΕΙΣ
Τα Σωματεία που μετέχουν στο Τουρνουά, υπόκεινται στις κυρώσεις που προβλέπει ο Κανονισμός Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.Κ. (άρθρο 91) οι δε διοικητικοί & υπόλοιποι παράγοντες, αθλητές προπονητές και κώουτς, στις κυρώσεις & ποινές  που προβλέπονται από το Ν. 2725/99 στα άρθρα 11, 25, 35, 36 και 58-61 και τις διατάξεις που ισχύουν των υπολοίπων Κανονισμών ( Πειθαρχικό Δίκαιο ) της Ε.Ο.Κ.
Ομάδες που δεν συμμετέχουν στα ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. δεν έχουν δικαίωμα διοργάνωσης δικού τους αντίστοιχου ΤΟΥΡΝΟΥΑ κατά την διάρκεια διεξαγωγής τους.

ΑΡΘΡΟ 8: ΟΡΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΓΩΝΩΝ 
Δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνα στον οποίο ομάδα προσέρχεται να αγωνισθεί με φανέλες στις οποίες αναγράφεται όνομα άλλης ομάδας.
Η διάρκεια κάθε  αγώνα είναι 4 δεκάλεπτα  καθαρού χρόνου.
Σε περίπτωση ισοπαλίας θα δοθεί ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ (1) 5/λεπτη ΠΑΡΑΤΑΣΗ, χωρίς ΤΙΜΕ ΟUT.
Κάθε ομάδα μπορεί να δηλώσει μέχρι 15 (δεκαπέντε) αθλητές-τριες. (Θα εκδοθούν ειδικά Φ.Α).
Σε περίπτωση που μία από τις δύο ομάδες δηλώσει δέκα (10) αθλητές-τριες μόνο, τότε και η αντίπαλος ομάδα μπορεί να αγωνισθεί και αυτή με δέκα (10) αθλητές-τριες (ανεξάρτητα αν έχει δηλώσει 15).
Εάν μια ομάδα δηλώσει κάτω των δέκα (10) παικτών ο αγώνας δεν θα διεξάγεται η ομάδα αυτή χάνει τον αγώνα με μηδενισμό ο οποίος κατακυρώνεται υπέρ της αντιπάλου με 20-0.
Οι ομάδες του τουρνουά  είναι υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν κάθε αθλητή τους για τουλάχιστον ένα δεκάλεπτο σε κάθε αγώνα.
Συγκεκριμένα στο Α΄ δεκάλεπτο του αγώνα, θα συμμετάσχουν πέντε (5) αθλητές που θα αντικατασταθούν από άλλους πέντε (5) πριν την έναρξη του δεύτερου δεκάλεπτου.
Οι αθλητές που θα απομένουν θα συμμετάσχουν στο τρίτο δεκάλεπτο.
Κατά την διάρκεια των δύο (2) πρώτων δεκάλεπτων  του πρώτου ημιχρόνου, δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση αθλητών παρά μόνο σε περίπτωση τραυματισμού ή αποβολής, (πέντε φάουλ κλπ),  με αθλητή  που  δεν έχει συμμετάσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Στο τρίτο δεκάλεπτο επιτρέπονται αλλαγές μόνο στους αθλητές  που έχουν χρησιμοποιηθεί και παίζουν για δεύτερη φορά στο παιγνίδι. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι αλλαγές επιτρέπονται σε όλους
Η Ε.Π. έχει το δικαίωμα κατά την εξέταση των Φ.Α. να μηδενίσει ομάδα που αγωνίστηκε με λιγότερους από δέκα αθλητές-τριες.
Δεν επιτρέπεται σε ομάδα να εφαρμόζει άμυνα ζώνης, Zone Press με παγίδες καθώς και οποιαδήποτε παραλλαγή της.
Εάν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο τότε οι διαιτητές μπορούν να τιμωρήσουν με τεχνική ποινή την υπαίτια ομάδα και αν στην συνέχεια διαπιστώσουν επανάληψη της παράβασης μπορεί να διακόψουν τον αγώνα σε βάρος της.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ  η άμυνα man to man σε ολόκληρο το γήπεδο. 
Σε κάθε δεκάλεπτο θα δίνεται ένα (1) timeout στο 5Ο λεπτό.
Σε περίπτωση παράτασης αυτή θα έχει  διάρκεια 5 λεπτά καθαρού χρόνου με δικαίωμα αλλαγών και χωρίς time out εκατερωθεν.  
Οι προπονητές  της κάθε ομάδας, στο τέλος του κάθε αγώνα , υποχρεούνται να αναγράφουν  στο πίσω μέρος του φύλλου αγώνα,  τους δύο διακριθέντες αθλητές της αντιπάλου ομάδας.(MVP)
 
ΑΡΘΡΟ 9: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Στους αγώνες θα ορίζονται ένας (1) Διαιτητής & ένας (1) Βοηθός Διαιτητή.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης Διαιτητή ή Βοηθού Διαιτητή σε αγώνα, οι ομάδες  που μετέχουν θα πρέπει να ορίσουν άτομα επιλογής των δύο Προπονητών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω αγώνας, αφού δεν δικαιολογείται καμία αναβολή ή ματαίωση αυτού.
Τα έξοδα του αγώνα είκοσι (20) ευρώ βαρύνουν τα αγωνιζόμενα Σωματεία, τα οποία θα πρέπει πριν από την έναρξη του αγώνα να καταθέσουν στον σημειωτή το ποσό των δέκα (10) ευρώ, έκαστο.
Η αμοιβή κάθε Διαιτητή & Βοηθού Διαιτητή είναι από δέκα (10) ευρώ.

ΑΡΘΡΟ 10: Γ Ε Ν Ι Κ Α

H ιατρική κάλυψη του αγώνα, είναι ευθύνη του γηπεδούχου Σωματείου.
Τo γηπεδούχο Σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση  στον  αντίπαλό του (φιλοξενούμενο),  για την μαγνητοσκόπηση του  αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.
Για  κάθε  θέμα  που  θα  προκύψει  κατά  τη  διεξαγωγή του   Τουρνουά  και  δεν προβλέπεται από τους Κανονισμούς της  Ε.Ο.Κ.,  από τη Γενική Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων   της  Ε.ΚΑ.Σ.Θ. και την παρούσα, καθώς  και  για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από  διευκρίνιση,  αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ., το οποίο και αποφασίζει.
Oι ομάδες υποχρεούνται να φέρουν στις φανέλες των αθλητών τους, το λογότυπο που  θα εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.ΚΑ.Σ.Θ.

Για  το Δ.Σ. της  Ε.ΚΑ.Σ.Θ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΑΒΒΑΣ ΛΟΡΤΟΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΥΡΟΓΕΝΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Ε.Π.


ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΑΚΗΣ0 Comentarios