Δύναμη , Έκρηξη και Ισορροπία με τη Μάγδα Καραμπατζάκη | Vid - Pics

ΑΣΚΗΣΙΟΛΟΓΙΟ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ


Παρακολουθείστε τα βίντεο


ΖΕΣΤΑΜΑ: ξεκινάμε το πρόγραμμα μας με ποδήλατο 5’. Ακολουθεί μια σειρά από δυναμικές διατάσεις και δρομικές και έπειτα εκτελούμε ένα κομμάτι ασκήσεων που περιλαμβάνουν την ενδυνάμωση του κορμού , κάτω άκρων και ισχύων.
Για την εκτέλεση αυτών των ασκήσεων θα χρειαστούμε ένα μίνι λάστιχο.


Άσκηση κορμού στο TRX: Εδώ απομονώνουμε την άσκηση στη κίνηση των χεριών. Το σώμα διατηρείται σε ευθεία και δουλεύουμε πλάγια μετατόπιση των χεριών και επαναφορά 4Χ10

Άσκηση ισορροπίας πάνω σε BOSU ball: Εκτελούμε κάθετα αλματάκια με αλλαγές των ποδιών επάνω 3Χ10+10

Άσκηση με αντίσταση: Εκτελούμε μετωπιαία πίβοτ με λάστιχο και medball 2Χ10+10 και το ίδιο με ραχιαίο πίβοτ 2Χ10+10

Άσκηση πλάτης στο TRX: Κρατώντας το σώμα σε ευθεία πάντα εκτελούμε κάμψεις πλάτης με έσω στροφή στο ανέβασμα των χεριών 3Χ10

Άσκηση με σχοινιά: Το σώμα σε θέση άμυνας με πόδια σταθερά λυγισμένα και ίσια πλάτη εκτελούμε «κύμματα» δουλεύοντας εναλλάξ τα χέρια (15’’) κ…

Κοινή δήλωση εννέα ομοσπονδιών από τη Γενεύη |ΕΟΚ


Οι ομοσπονδίες της FIBA που έχουν ομάδες που παίρνουν μέρος στην Ευρωλίγκα (Γερμανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία, Τουρκία), συναντήθηκαν σήμερα στο House of Basketball στην έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας στο Μιές της Γενεύης, προκειμένου να συζητήσουν θέματα που αφορούν του Προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Μετά τη συνάντηση οι εννέα ομοσπονδίες εξέδωσαν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

1.Η οικογένεια του μπάσκετ πρέπει να μείνει ενωμένη και να δουλέψει μαζί για έναν κοινό στόχο: Την προώθηση του μπάσκετ.

2.Σύλλογοι και διοργανώσεις Εθνικών Ομάδων μπορούν να συνυπάρξουν στη διάρκεια της χρονιάς, όπως γινόταν ως το 2003 στο μπάσκετ και όπως γίνεται τώρα σε άλλα ομαδικά αθλήματα.

3.Καταδικάζουμε την άρνηση της Euroleague Commeracial Assets (ECA) να αλλάξει δύο αγωνιστικές, ως επίθεση προς τις εθνικές ομάδες που οδηγείται από εμπορικά συμφέροντα, και θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους και μειώνει τις ελπίδες τους για πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο  και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εθνικές ομάδες παραμένουν η ατμομηχανή του αθλήματος παγκοσμίως.

4.Αναγνωρίζουμε τη γραπτή επιβεβαίωση της ECA προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι: "ένας σύλλογος επ΄ ουδενί θα ήταν παράτυπος αν δεν είχε ορισμένους παίκτες επειδή αυτοί βρίσκονται με τις εθνικές ομάδες, όπως προβλέπει η συμβατική τους συμφωνία υπό τους σχετικούς κανόνες της FIBA ​​και των Εθνικών ομοσπονδιών" και παροτρύνει την ECA να σεβαστεί τη δική της δέσμευση από το Νοέμβριο του 2016, τροποποιώντας το ημερολόγιο της Ευρωλίγκας το οποίο δημιουργεί ένα εμφανές εμπόδιο στην απελευθέρωση των παικτών.

5.Υπενθυμίζουμε ότι οι ομάδες που παίρνουν μέρος στα εθνικά μας πρωταθλήματα έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Και καταδικάζουμε κάθε άμεση ή έμμεση πίεση από τις ομάδες προς τους παίκτες.

6. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες των Εθνικών Ομάδων.

Παρούσα στη σύσκεψη στηρίζοντας απόλυτα αυτή την ενότητα και στηρίζει την ανακοίνωση ήταν και η γαλλική ομοσπονδία.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ