Αχιλλέας Χατζηνικολάου : Δεν υπάρχει Παιδεία στην Ελλάδα

Για το ποδόσφαιρο,τις Ακαδημίες και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα  μίλησε σήμερα ο αθλητικός μάνατζερ Αχιλλέας Χατζηνικολάου σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας και Προπονητικής του ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ.
Σε φιλικό σκηνικό οι σπουδαστές καλωσόρισαν τον διεθνή FIFA Manager, καθώς ο ίδιος διαθέτει άδεια από την Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία . « Μάνατζερ σημαίνει μια Α’ αναγνώριση , δεν μπορεί ο καθένας να λέγεται μάνατζερ επειδή έχει κάποιες γνωριμίες, για να έχεις μια άδεια της FiFa όμως πρέπει να δώσεις κάποιες εξετάσεις . Στην ουσία είσαι ο μεσολαβητής για τον αθλητή και την ομάδα.  Εγώ αναλαμβάνω νεαρούς σε ηλικία ,για να μπορώ να τους κάνω σωστούς ανθρώπους ,να τους προστατέψω από τις λάθος κινήσεις. Είμαι ένας μίνι σύμβουλος» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας:  «Η Ελληνική ομοσπονδία είναι αρκετά πίσω , για μένα είναι σημαντικό να έχεις μια άδεια για να είσαι νομιμοποιημένος και να αισθάνεσαι καλά».

Advertisement
 Για τον κ. Χατζηνικολάου τα κριτήρια  που κοιτάζει πρώτα σε έναν νεαρό αθλητή είναι ο χαρακτήρας οικογένεια και μετά το ταλέντο « Με ενδιαφέρει να βγάλω ένα μορφωμένο παίχτη και μετά ένα ταλαντούχο, έχω τους δικούς μου κανόνες είμαι αυστηρός και με την οικογένεια ,θέλω να τον στηρίζουν αλλά να είναι και αυστηροί κριτές, αν δεν το κάνουν θα καταστρέψουν το ίδιο τους το παιδί». Υπάρχει διαφορά εξωτερικού με την Ελλάδα.«Οι Ελληνικές ακαδημίες δεν δίνουν βάση στην παιδεία, τους ενδιαφέρει να πάρουν το 50αρι και τίποτα περισσότερο » . 
Ο αθλητικός μάνατζερ δραστηριοποιείται στην Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία, την Ολλανδία και την Κεντρική Ευρώπη. «Οι ακαδημίες του εξωτερικού έχουν πειθαρχία κοιτάζουν πρώτα τις σπουδές των νέων και μετά το πώς θα τους προωθήσουν. Γενικά στην Ευρώπη οι μικρές ομάδες παίζουν μεγάλο ρόλο.Πολλοί νομίζουν ότι ένας μάνατζερ είναι προπονητής, εγώ θα πάω να δω το σύνολο του παίκτη και αν δέσει το ‘’γλυκό’’ τότε θα τον αναλάβω. Συνήθως επιλέγω να παραβρεθώ στα πρωταθλήματα νέων  και αυτά των ακαδημιών. Η Ελλάδα για να στείλει στο εξωτερικό κάποιον παίκτη πρέπει να έχει το μεγάλο ταλέντο», υπογραμμίζει ο μάνατζερ.
Σχετικά με τα μυθικά ποσά που λαμβάνουν οι αθλητές  ο κ. Χατζηνικολάου τονίζει ότι «Ο μάνατζερ δεν παίζει ρόλο στην κοστολόγηση, αλλά στην διαπραγμάτευση . Η ελληνική κατάσταση με το ποδόσφαιρο είναι υπό κατάρρευση.  Στην Γερμανία δεν έχω δει ποτέ να επεμβαίνει ο Υπουργός σε θέματα ποδοσφαίρου. Εδώ έφτασαν στο σημείο να κάνουν αναφορές για να μας αποβάλλουν από την FiFa». 

Της Ραφαέλας Δαδάλα